Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Administratie; de functies en mogelijkheden

Als bedrijf, en zeker met personeel, kom je er niet omheen; de verwerking van de administraties. Het geeft de eigenaar / eigenaren een goed inzicht van de behaalde resultaten van het bedrijf. Echter wordt het vele werk gemakkelijk uitgesteld tot het laatste moment. Ervaren bedrijven ondersteunen andere ondernemingen graag door de administratie uit handen te nemen.

De cijfers betreffen niet enkel de boekhouding. Ook de agenda en zakelijke overeenkomsten behoren tot de administratie. Het geeft een bedrijf inzicht in de resultaten en laat in één oogopzicht zien wat de huidige status van het bedrijf is; wekelijks, maandelijks of over een langere periode. De administratie is de basis voor belastingaangiften; winst, omzet en kosten moeten blijken uit de opgegeven administratie. Om te realiseren dat de controle door de Belastingdienst binnen een termijn mogelijk is, moet de administratie juist zijn ingericht. Bovendien kunnen de cijfers het bedrijf, op het moment en in de toekomst, helpen verstandige beslissingen te nemen.

Salarisadministratie

De salarisadministratie moet netjes en op tijd opgesteld worden. De medewerkers zijn tenslotte het kostbaarste, zakelijke bezit voor een bedrijf en zullen vertrouwen in het bedrijf opbouwen op basis van de orde rondom de administratie. Ook is het belangrijk een duidelijke berekening op te stellen van onder meer de gewerkte uren en mogelijk de zakelijke kilometers met de privé auto. Deze momenten worden vaak vergeten te noteren. Toch zal een notatie van de gewerkte uren van belang zijn om zelfstandigenaftrek te kunnen verkrijgen in de aangifte inkomstenbelasting, oftewel het urencriterium.

Het is gelukkig mogelijk de administratie uit handen te laten nemen en over te laten aan experts. De salarisadministratie uitbesteden bespaart veel tijd en neemt extra druk door het nakomen van afspraken, zoals het opzetten van loonadministratie, uit handen. Experts koppelen de salarisadministratie met diverse financiële en software pakketten voor projectadministratie. Zo krijgt het bedrijf snel en gemakkelijk inzicht in de complete financiële administratie.

http://economy.nl