Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Artikel marketing is werk, maar werkt

Artikel marketing is serieus werken, iedere dag weer. Echter wanneer er gewerkt wordt (en dat volgens een aantal regels en richtlijnen en gedisciplineerd) dan zorgt artikel marketing voor het beoogde succes. Artikel marketing ondersteund de, “off-page”, activiteiten om websites naar een toppositie binnen de zoekmachines te krijgen. Artikel marketing stopt nooit, in ieder geval niet wanneer je succesvol wilt zijn met internet marketing. De zoek machines beoordelen, onder andere op basis van de links in gepubliceerde artikelen op externe websites naar uw eigen websites. Met artikel marketing, mits goed uitgevoerd, kunt u het gewicht van uw website (in de ogen van de zoek machines) verhogen. Artikel marketing is een onderdeel van internet marketing en een zeer belangrijk “hulpmiddel” om content te publiceren op relevante externe websites binnen relevante categorieën. Met een goed gekozen artikel marketing tool kunnen de teksten worden voorzien van afbeelding en/of video’s en kunnen er links worden gelegd op externe websites naar uw website(s). Het is erg belangrijk dat dit gedoseerd uitgevoerd wordt. De inhoud moet echt relevant en telkens weer uniek zijn. Daarnaast is het van groot belang om vertrouwen (“trust”) te verkrijgen, dat doet u door externe websites te kiezen in passende categorieën geplaatst is. Uiteindelijk wordt deze manier van werken met artikel marketing gewaardeerd door de zoek machines en beloond met een steeds hogere ranking.

Artikel marketing tekst regels en richtlijnen

Voor de teksten die opgesteld worden als onderdeel van artikel marketing gelden een serie regels en richtlijnen. Deze hebben vooral betrekking op de lengte (aantal woorden), de relatie van de tekst t.o.v. de website waarnaar het gericht is (relevantie), de anker tekst (link verwijzing), de titel en de headers. Daarnaast is het van groot belang dat ieder artikel uniek is, dit om afstraffing met betrekking tot duplicate content te voorkomen. Een artikel marketing tekst op zijn minst 400 woorden groot zijn. Dit is werkelijk de minimale lengte waaraan de artikelen moeten voldoen. Indien u een website wilt promoten die over aardappelen gaat, moet de tekst ook echt een heel serieuze relatie met aardappelen (en daardoor ook met groente of voeding) hebben. Wanneer deze relatie niet aanwezig is, de tekst gaat bijvoorbeeld over microfilm scanning, zullen de zoek machines u afstraffen met een verlaging van de positie(s), of minimaal niet belonen met een verhoging. Een gevarieerd anker tekst profiel moet ontstaat. Wanneer de belangrijkste zoek term van uw website die u wilt promoten “aardappelen” is, moet het maximale percentage van deze anker tekst, gemeten over alle gepubliceerde artikelen op externe websites, in de buurt van 5% zijn. Afwisselingen rondom het woord “aardappelen” als anker tekst is zeer belangrijk. U kunt bijvoorbeeld “aardappelen kopen”, “koken met aardappelen”, en dergelijke combinaties als anker tekst gebruiken.

Artikel marketing serieus nemen

Artikel marketing moet men niet onderschatten, het is een combinatie van goede, relevante, teksten schrijven en je gedisciplineerd aan de regels en richtlijnen houden. Tevens is goed voorbereiden en administreren zeer belangrijk. Kleine andere zaken die men continue in acht moet nemen is bijvoorbeeld de primaire zoek term (“aardappelen”) altijd in de titel van uw artikel terug te laten komen. De juiste artikel marketing tool kan u hier heel erg goed bij helpen. Op deze manier blijft artikel marketing werk, maar het werkt!

Related Posts

Op zoek naar een incassobureau in Ede?

Persoonsbeveiliging inhuren bij Secret Security

Geschiedenis van een pandemie