Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Camera oplossingen voor vrachtwagens

Voor een vrachtwagenbestuurder is het niet altijd makkelijk om het zicht rondom de vrachtwagen te kunnen bewaren. Dat is vooral moeilijk in drukke straten waar er voetgangers, fietsers en andere mobilisten in het verkeer zijn. Wat dan kan helpen, zijn een achteruitrijcamera en andere camera oplossingen. Dat zijn nuttige hulpmiddelen die de veiligheid voor mensen, zowel fietsers, motorrijders en mobilisten, rondom het voertuig vergroten maar ook de bestuurder assisteren bij de manoeuvres die hij moet maken. We overlopen hieronder enkele van de oplossingen die er bestaan. 

Dodehoek camera

Voor een vrachtwagenbestuurder is het niet eenvoudig om een voetganger of fietser te spotten wanneer die aan de rechterkant van de trekker is. Dat is namelijk de dode hoek van de chauffeur. Door een dodehoek camera te plaatsen aan de passagierszijde aan de bovenkant van de deuropening, kan dat voorkomen worden. Wanneer de chauffeur stilstaat of zijn rechterknipperlicht laat gaan, wordt het beeld van de dode hoek geactivieerd op de monitor. 

Achteruitrijcamera

Het is zeker geen makkie om achteruit te rijden met een aanhanger van wel 15 meter lang. Vrachtwagenchauffeurs vinden hier meestal een hele uitdaging aan. Daarbovenop komt er ook nog eens het dynamische verkeer. Een achteruitrijcamera vrachtwagen zorgt dat de bestuurder dat allemaal in het oog kan houden. Want zonder zo een camera is het jammer genoeg niet eens mogelijk voor de bestuurder om hier een oog op te hebben. Het extra camera-oog is dus zeker de investering waard.

Frontcamera

Vaak wordt er in combinatie met een dode hoek camera ook voor een front camera gekozen. Deze wordt ook rechts bovenaan gemonteerd om zo de volledige rechterhoek van de trekker zichtbaar te maken op de monitor. Dankzij deze camera heeft de chauffeur een goed zicht wanneer er bijvoorbeeld aan een stoplicht voetgangers of kinderen zijn die rechts onderaan de vrachtwagen verschijnen.

https://www.vanzwitserland.nl/

Related Posts

Een compleet nieuw interieur bij TD interieurbouw

Bespaar geld

Hoe kan ik besparen op mijn vaste lasten?