Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Communicatie verloopt beter met een geanimeerd personage

Communicatie verloopt beter met een geanimeerd personage

Het zal geen nieuws voor je zijn dat het grootste deel van de menselijke communicatie verloopt via lichaamstaal. Eigenlijk is het best raar dat we de meeste boodschappen online overbrengen: via email, WhatsAppjes, tweets en statusupdates. Zou het niet mooi zijn wanneer we ook online gebruik kunnen maken van lichaamstaal?

Dit is waar animatie video’s van grote waarde blijken.  Het is namelijk heel eenvoudig om een animatie video te produceren die draait rondom een personage dat perfect past bij je doelgroep. Doordat je personages aanpast aan je publiek, vergroot je de herkenbaarheid en dus de emotionele kracht van je personage.

Hierdoor wordt je personage een waardevolle kracht, iemand die je helpt om jouw boodschap of verhaal voor het voetlicht te brengen. Via hen laat je gebeurtenissen plaatsvinden die je kijker kan herkennen. Doordat je jouw personage menselijk laat reageren voelen mensen (bewust of onbewust) een band met hen. Dat zorgt dat de kijker open staat voor hetgeen je hen wilt vertellen.

Toegenomen merkbekendheid

Niet alleen je boodschap komt over, maar je merk blijft ook beter hangen. Simpel gezegd: doordat mensen een band voelen met je personage, voelen ze een band met je merk.

Opgepast

Maar pas op! Niet elk personage heeft hetzelfde effect. Je personage helpt je alleen vooruit wanneer hij direct aanspreekt. Wat in ieder geval wel helpt is een ontwerp dat makkelijk te begrijpen is, herkenbaar is en een zekere charme heeft. Misschien zelfs een klein schoonheidsfoutje. Een personage dat helemaal perfect is werkt niet, want daarin herkennen we onszelf niet.

Het draait om de animatie

Zelfs het perfect ontworpen personage krijgt het echter nog moeilijk wanneer de animatie niet deugt. Bij een goede animatie zie je niet alleen een poppetje dat iets doet, maar “voel” je de persoonlijkheid van het personage. Om je publiek echt te boeien moet je niet alleen de acties kunnen begrijpen, maar ook snappen hoe dit personage denkt. Het draait allemaal om lichaamstaal, weet je nog? Dat geldt ook bij animatie video’s. Een personage met persoonlijkheid roept een reactie op.

Niet nieuw

Het gebruik van geanimeerde personages is trouwens helemaal niet nieuw. Een paar voorbeelden uit de marketing-geschiedenis:  Kellog’s Cornflakes gebruikte in de jaren ’50 Tony de Tijger. In Nederland is het konijn van Nesquik min of meer beroemd geworden.

En laten we Loekie de Leeuw niet vergeten. Wordt jouw personage de volgende legendarische naam in dit rijtje?

https://donkermedia.nl/

Related Posts

Heeft u extra opslagruimte in Delft nodig?

Angst voor een ooglidcorrectie

Opslagruimte nodig in Diemen?