Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Een warmtepomp in uw huis

 

De keuze voor een nieuw verwarming systeem kan soms lastig zijn. er zijn talloze soorten verwarmingen mogelijk die uw nieuwe huis kunnen verwarmen of uw oude verwarming kunnen vervangen in uw huidige huis. Maar hoe kiest u eigenlijk? Wat is de juiste verwarming voor uw huis? Dit ligt aan heel wat factoren. In nieuwbouw wordt vaak gekozen voor de warmtepomp als alternatief op bijvoorbeeld de CV ketel. Dat komt omdat de warmtepomp ten opzichte van de cv ketel heel wat voordelen heeft. Maar wat zijn die voordelen nou eigenlijk precies?

 

Zuinigheid

Een van de voornaamste voordelen van de warmtepomp, misschien wel het belangrijkste voordeel, is de zuinigheid van het systeem. Dit komt grotendeels omdat er voor de warmtepomp geen verbranding van fossiele brandstof nodig is. De warmtepomp werkt namelijk op basis van elektriciteit en niet op basis van brandstof. In plaats van water verwarmen dat dan het huis door loopt en via straling warmte afgeeft verwarmt de warmtepomp namelijk en stuurt hij deze warmte via ene pomp het huis door. Omdat deze pomp op elektriciteit werkt is de warmtepomp niet alleen zuiniger maar stoot hij ook een stuk minder CO2 uit en dit is goed voor het milieu.

 

Omgedraaide werking

Een bijkomstig voordeel van de manier waarop de warmtepomp werkt is het feit dat omgekeerde werking ook mogelijk is. Een koelkast bijvoorbeeld is gewoon een warmtepomp die als doel niet heeft om te verwarmen maar juist om te verkoelen. Het systeem hiervoor is echter precies hetzelfde.

 

Kosten van installatie

Een nadeel van de warmtepomp is dat de kosten van installatie vaak, zeker in vergelijking met een cv ketel, vrij hoog zijn. De keerzijde hiervan is dat de warmtepomp zichzelf ook altijd terugverdient over verloop van tijd. Dit komt omdat zowel de kosten van gebruik als de onderhoudskosten heel laag zijn.

 

Related Posts

Camera oplossingen voor vrachtwagens

Reason why you should learn Dutch

SAM Design Den Haag