Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Het doorlopend toilet

 

Een doorlopend toilet is super vervelend. Niet alleen verspilt een doorlopend toilet veel water dat u geld kost, maar daarnaast veroorzaakt het geluid ook een bepaalde mate van irritatie. Vooral als u dicht bij uw WC werkt of relaxed kan het geluid u gek maken. De beste optie voor het repareren van een doorlopend toilet is natuurlijk het inhuren van een erkende loodgieter. Als dit, om wat voor reden dan ook, even niet mogelijk is kunt u best zelf proberen uw doorlopend WC te repareren. Dit doet u op de volgende manier.

 

Werking van een WC

Voordat u een doorlopend WC kan repareren is het belangrijk te weten hoe een WC eigenlijk werkt. Elk systeem is net iets anders maar er zijn meer overeenkomsten dan verschillen als het komt tot WC’s. Als u op de spoelknop drukt gaat een ventiel aan de onderkant van de tank open waardoor het opgeslagen water er uit loopt. Dit water drukt het overige water de WC door. Na het doorspoelen gaat het ventiel weer dicht en bouwt het waterniveau in de tank langzaam weer op. De vlotter is een onderdeel van de wc dat in de watertank drijft en het moment aangeeft dat de tank vol zit. Als de tank vol zit stopt het vullen. Wanneer het vullen niet stopt en dus maar door gaat heeft u last van een doorlopend toilet.

 

De vlotter

Het eerste wat u kunt proberen is om de wc open te maken om te kijken wat de oorzaak van het probleem is. Vaak is de vlotter bij doorlopende wc’s het probleem. Deze laat dan niet meer goed weten dat de WC vol zit en dan blijft het water stromen. In dit geval kunt u de stelschroef iets vaster of losser zetten. Dan kan de watertoevoer weer op het juiste moment aan- en afslaan. Als er iets anders aan de hand is, of als u er niet achter kunt komen wat het probleem is, wordt het tijd om een erkende loodgieter in te schakelen. Deze kan vaak vandaag nog aanwezig zijn en heeft alle kennis in huis om u precies te vertellen wat er mis is en hoe dit verholpen kan worden.

 

Related Posts

Het laatste klusje, uw proefschrift drukken, besteedt u toch zeker ook uit?

AC voedingen om het spanningsnet te simuleren

Een scheiding op latere leeftijd ‘not done’?