Business / Business Services

Hoe kan ik besparen op mijn vaste lasten?

 

Zelfs nu we uit de crisis zijn, blijft het voor menigeen lastig om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Het is toch iedere maand passen en meten om rond te kunnen komen. Hoe lekker zou het zijn als je eens een zakcentje over zou kunnen houden aan het einde van de maand, om ook eens wat leuks te kunnen doen met het gezin. Wij hebben een aantal snelle tips voor je op een rij gezet, waarmee je uiteindelijk honderden euro’s (of misschien wel meer) kunt besparen. Ideaal om eens op vakantie te kunnen gaan, als zijn er ook genoeg tips om dáárop te besparen!

Boodschappen

Allereerst zijn er een hoop mogelijkheden om op boodschappen te besparen. We bedoelen natuurlijk niet alleen het vermijden van boodschappen doen als je honger hebt, maar ook meer.

Zo kun je een hoop op jouw boodschappen besparen door groot in te kopen. Koop niet die voorgesneden aardappelen in pakjes van 200 gram, maar koop juist per 10 kilo in. De aardappelen staan prima in de kelder en zullen niet vergaan. Het kost alleen wat meer werk om klaar te maken. Dit geldt voor nog veel meer boodschappen waarop je bespaart als je groot inkoopt.

Energie

Behalve op boodschappen kun je ook een hoop besparen op jouw energierekening. Denk hierbij niet alleen aan de isolatie van jouw huis en duurzame oplossingen als warmtepompen, maar zoek de oplossing nog veel simpeler. Een beetje energie overstap acties vergelijken laat je namelijk tot de conclusie komen dat je per jaar honderden euro kunt besparen, alleen door van energieleverancier te veranderen.

Vakantie

Het klinkt gek. Je spaart het hele jaar door om op vakantie te kunnen gaan, dus waarom zou je dan als je eindelijk gaat ook hierop willen besparen. Geen zorgen. Je hoeft als je daar bent echt niet op de kleintjes te letten. De grootste winst zit namelijk in de voorbereiding. Denk hierbij onder andere aan het vergelijken van vliegtickets, accommodaties en meer. Reis bijvoorbeeld niet in het hoogseizoen en boek ruim van te voren. Met deze tips bespaar je heel snel heel veel, wat je vervolgens daar weer extra uit kunt geven!