Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Horloge kopen voor heren

Heb jij dit seizoen al een horloge gekocht? Of ben je iemand die één keer een horloge koopt en die draagt tot het praktisch uit elkaar valt? Af en toe een horloge kopen is meer dan een accessoire kopen om de tijd op af te lezen, het is jezelf verwennen met een mooi sieraad die perfect aansluit bij jouw kleding en uitstraling. Heren horloges zijn belangrijke accessoires om je outfit helemaal compleet te maken. Als je regelmatig een horloge toevoegt aan je collectie bouw je een mooie en diverse verzameling op. En het mooiste is dat een horloge kopen helemaal niet duur hoeft te zijn!

 

Heren horloges vroeger en nu

Vroeger droegen welgestelde heren een uurwerk aan een ketting. Het klokje werd zo nu en dan uit de vestzak getrokken om te zien hoe laat het is. Het zou tot eind negentiende eeuw duren voordat er vraag kwam naar een klokje met een armband. Dat werd het polshorloge. Cartier speelde een belangrijke rol in het uiterlijk van het moderne polshorloge. Hij ontwierp een heren horloge voor een vriend met een leren bandje. Daarop wilde steeds meer van zijn klanten dit horloge kopen. Toen later de massaproductie van heren horloges op gang kwam daalde de prijzen en werden polshorloges voor iedereen toegankelijk.

 

Een uurwerk is mooi, quartz is beter

Het uurwerk van een klok is een prachtig stukje techniek en vernuft. Die kleine radertjes zorgen dat een klok nauwkeurig kan lopen. In de twintigste eeuw werd een nieuwe manier uitgevonden om heren horloges op een betaalbare wijze zeer nauwkeurig te laten lopen zonder op te winden; met een kwarts kristal. Door een kwarts kristal een elektrische lading te geven kun je een puls geven met steeds dezelfde interval. Dat is de basis van quartz horloges. Je hoeft niet diep in de buidel te tasten voor een goed horloge, een horloge kopen is daarmee steeds meer een mode accessoire geworden. Er zijn trouwens ook enkele heren horloges waarin je een prachtig uurwerk kunt zien als decoratief detail.

 

Welk horloge kopen?

Naast manchetknopen en een dasspeld zijn heren horloges dé accessoires voor de garderobe van een man. Je hoeft je niet te beperken tot één neutraal horloge, je kunt afwisselen. Vandaar ook de tip om elk seizoen een horloge te kopen. Zo leg je over een langere periode een mooie collectie horloges aan zonder meteen diep in de buidel te tasten voor één duur horloge. Het design spreekt meer aan dan het materiaal. Niet elk horloge hoeft van goud te zijn. Zelfs een verguld horloge hoeft in de webshop helemaal niet duur te zijn. Denk aan dit soort horloges:

 

  • Heren horloges met een leren band: Traditioneel, klassiek en netjes, een neutraal horloge kopen is net als een dame met een zwart jurkje. Die hoort gewoon in je garderobe thuis.
  • Heren horloges met een stalen kast: Edelmetaal zoals goud of zilver, maar ook nep goud of roestvrij staal mag in je collectie niet ontbreken.
  • Heren horloges met digitaal display: Vroeger was het een LCD scherm, nu is het vaak LED. Er zijn opvallende en kunstzinnige horloges die er modern en luxueus uitzien.

 

Er zijn volop heren horloges, kijk in de webwinkel voor meer inspiratie.

http://www.ikbensieraden.nl/horloge-kopen/herenhorloges/

Related Posts

Wat zijn de voorwaarden voor een rittenregistratie?

Boetiek Hotel BonAparte vervult jouw kerstwensen!

Camera oplossingen voor vrachtwagens