Lynxlab
Image default
Business / Business Services

HSV-TMP denkt met u mee

Bij HSV-TMP kunt u terecht voor het laten spuitgieten van complexe tot zeer complexe (eigen) ontworpen kunststof producten. Van een glasvezel verdeelbox tot een console voor zonnepaneel montage en van een kinderglijbaan tot medische behuizingen. Spuitgieten behoort tot het belangrijkste proces voor de productie van kunststofartikelen. Het is een snel proces dat wordt gebruikt om grote aantallen identieke artikelen te produceren. Van precisie onderdelen tot wegwerp consumptiegoederen, de professionals van HSV-TMP denken met u mee bij het vormgeven van uw ideeën.

HSV-TMP gebruikt matrijzen bij dit proces

Spuitgietmatrijzen van HSV-TMP maken een aanzienlijk deel uit van alle kunststof producten, van micro onderdelen tot grote onderdelen zoals bumpers. In vrijwel alle productiefactoren worden spuitgietproducten gebruikt. De flexibiliteit in grootte en vorm die mogelijk is door het gebruik van dit proces, heeft consequent de grenzen van het ontwerp in kunststoffen verlegd en heeft een aanzienlijke vervanging van traditionele materialen mogelijk gemaakt. Dankzij het lichte gewicht en de enorme ontwerpvrijheid. Een grote verscheidenheid van producten worden vervaardigd met behulp van spuitgieten, die sterk variëren in hun grootte, complexiteit en toepassing. Het spuitgietproces vereist het gebruik van een spuitgietmachine, ruwe plastic materiaal, en een vorm, matrijs genaamd. Het plastic wordt gesmolten in de spuitgietmachine en vervolgens onder hoge druk geïnjecteerd in de matrijs, waar het vervolgens afkoelt en stolt in het laatste deel.

Niet alleen voor onderdelen

Spuitgieten wordt overigens niet alleen gebruik voor de vervaardiging van kleine onderdelen in een groter geheel. Ook eindproducten kunnen worden gemaakt. Zo heeft de Nederlandse ontwerper Douwe Jacobs het idee van een opvouwbare stoel samen met HSV-TMP een geheel nieuwe betekenis gegeven. De Flux Chair is een opvouwbare design stoel van polypropyleen. Tot stand gekomen met hulp van het spuitgietproces van HSV-TMP. Door bepaalde vouwlijnen in het ontwerp te integreren kan de stoel tot een zeer compact formaat worden ingeklapt. Zo kan de stoel eenvoudig worden opgeborgen.

Vele branches

Diverse branches hebben al kennis gemaakt met de jarenlange ervaring die in één bedrijf samenkomt. Zoals bijvoorbeeld: klimaattechniek, machine- en apparatenbouw, elektronica, medical & analytical, duurzame energie, agri en infra. Zeer uiteenlopende branches die de kunst van het spuitgieten waarderen.

Related Posts

Voipzeker

Wat zijn de voorwaarden voor een rittenregistratie?

Vespa Primavera windscherm