Lynxlab
Image default
Business / Business Services

In de dansschool in Arnhem is je energie onuitputtelijk

Energie om te dansen lijkt wel onuitputtelijk bij alle cursisten van Dansschool Wensink in Arnhem. Nog voordat mensen konden schrijven, dansten ze al. De beweging op muziek geeft een mens kracht en zelfvertrouwen. Waarom ontspant dansen en hoe kan dansen je helpen tegen ziekte?

Welke positieve effecten heeft dansen bij dansschool Wensink in Arnhem op een individu?

Dansen bij dansschool Wensink in Arnhem betekent natuurlijk: bewegen. En we weten allemaal dat beweging is goed voor ons allemaal, jong en oud. We leven in een samenleving waarin veel mensen lijden aan overgewicht en diabetes omdat ze niet voldoende bewegen.

Waarom dansen we?

Dansen is veel ouder dan schriftelijke verslagen van menselijke culturen. Het is een zogenaamd bijproduct van het rechtop lopen van de vroege mens en het zit ons gewoon in de genen. Het is waarschijnlijk zo succesvol geweest in de evolutie omdat het heeft geholpen om de cognitieve functies te verbeteren. Misschien is het alleen door middel van dans dat de mensheid zich tot nu toe heeft ontwikkeld?

Welke rol speelt dans bij de keuze van een partner?

Tijdens het dansen kunnen potentiële partners zien welke fysieke kwaliteiten je hebt. Coördinatie, ritmegevoel, snelheid. Het zijn allemaal factoren die een belangrijke rol spelen bij het dansen. Ook al ben je helemaal niet van plan om met iemand een relatie te beginnen, alleen al laten zien wat je in je mars hebt, waartoe je in staat bent, is het nog steeds een essentieel aspect van je persoonlijke en sociale identiteit – en dus belangrijk voor het zelfvertrouwen.

Helpt dansen tegen stress?

Ja, bewegen op muziek, met vastomlijnde danspassen of zogenaamd ‘vrij dansen’, heeft een ontspannend effect en is een zegen voor de ziel.

Heeft dansen ook een langdurig effect op de gezondheid?

In een grote epidemiologische studie werd aangetoond dat dansen het risico op dementie vermindert – met 76 %, wat veel beter is dan kruiswoordraadsels oplossen: 47 %, of lezen: 35 %. We weten dat kinderen die muziek maken hun verbaal geheugen verbeteren. Dit positieve effect geldt ook voor volwassenen. Het lijkt erop dat dansen zo’n complexe aangelegenheid is dat het motoriek, aandacht, lange termijn geheugen en kortetermijngeheugen vereist. Het wordt algemeen onderschat hoeveel hersencapaciteit nodig is om samen te dansen.

Je ziet, naast heel veel plezier geeft dansen je nog veel meer. Neem gerust contact op met Dansschool Wensink.

Related Posts

Een warmtepomp in uw huis

Loopbaanbegeleiding, een stap vooruit

Cassatieadvocaat – In cassatie gaan: een bijzonder proces