Business / Business Services

Loopbaanbegeleiding, een stap vooruit

Loopbaanbegeleiding heeft al voor heel veel mensen een oplossing geboden in een ogenschijnlijk lastige situatie. Zo zag je tijdens de crisis, dat er veel mensen werden ontslagen bij tal van bedrijven. Vaak werden er dan mensen ontslagen met tijdelijke contracten of oudere werknemers met hoge salarissen. Juist voor die laatste groep is het uitermate lastig gebleken om daarna nog passend werk te vinden. Het is niet gemakkelijk om een baan te vinden wanneer je de 50 bent gepasseerd. Veel van deze mensen werkten al jaren voor hetzelfde bedrijf. Zo kwam ook de vader van een goede vriend van mij terecht in een soortgelijke situatie. Hij werkte al sinds jaar en dag als servicemonteur en installateur voor een groot bedrijf in liften en roltrappen. Als gevolg van een reorganisatie en automatisering is hij zijn baan kwijtgeraakt. Na meer dan 30 jaar trouwe dienst sta je dan ineens op straat. Dat is bikkelhard, maar zo is het leven nu eenmaal. In zijn vakgebied had de man een schat aan kennis en ervaring opgedaan in al die jaren. Zijn voormalige werkgever besloot om een traject van loopbaanbegeleiding in te gaan, met als doel om hem toch nog ergens anders aan de slag te kunnen krijgen. De loopbaanbegeleiding heeft zijn vruchten afgeworpen. De man heeft een baan gevonden bij de concurrent op de technische helpdesk, waar hij klanten te woord staat over de meest uiteenlopende technische vraagstukken omtrent liften. ADXpert is een arbeidskundig expertisecentrum dat is gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding.

Loopbaanbegeleiding van ADXpert

Loopbaanbegeleiding van ADXpert heeft al voor velen een nieuwe start betekent. Door de inzet van een arbeidsdeskundige, een loopbaancoach en een psycholoog wordt gericht gewerkt aan een oplossing. Een oplossing die ervoor zorgt dat een werknemer buiten de organisatie zijn professionele leven kan voortzetten. Er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden van een persoon. Dat, in combinatie met de expertise en het netwerk van ADXpert heeft velen een nieuwe toekomst geboden. Zo ontstaat er een situatie die voor zowel werkgever als werknemer positief uitpakt. Loopbaanbegeleiding van ADXpert kan de oplossing betekenen voor een organisatie.

Website

Wil je meer weten over Loopbaanbegeleiding van ADXpert, aarzel niet en neem contact op. De website geeft een goed beeld van de mogelijkheden die loopbaanbegeleiding van ADXpert te bieden heeft. Loopbaanbegeleiding van ADXpert is het startsein voor een nieuw begin op professioneel gebied.