Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Renovatie naar een modern huis

Roneveren is steeds meer en meer de bovenhand aan het nemen in de huizenmarkt. Een groter wordend aandeel van mensen kiest ervoor een huis te kopen en het te renoveren in plaats van voor nieuwbouw te kiezen. Dat is een positieve evolutie, renovatie zorgt er immers voor dat oude huizen duurzamer worden gemaakt en een nieuw leven krijgen en zo worden er minder huizen bijgebouwd in onze nu al volgebouwde steden. Daarbovenop is renoveren ook voordeliger, er worden veel materialen hergebruikt en er zijn heel wat financiële voordelen verbonden aan renovatie, bijvoorbeeld een renovatiepremie.

Renoveren is dus een duidelijk betere keuze dan nieuwbouw en er zijn verschillende manieren waarop een oud huis toch een moderne en nieuwe look kan krijgen. Allereerst is het belangrijk te beseffen dat een oud huis ook een authentieke look heeft die voor prachtige resultaten kan zorgen. Een idee is de authentieke look te herstellen, of die net te combineren met moderne elementen. Een oude tegelvloer met een retro patroon, kan na een opknapbeurt een gezellige sfeer geven en een mooi tegengewicht zijn voor een moderne keuken. Bij renovatie is het vervangen van de oude ramen meestel een vereiste voor de duurzaamheid van het huis, door dan voor moderne grote ramen te kiezen, kunnen deze het huis een modernere look geven en de extra lichtinval kan ook wonderen doen voor het interieur.

Meestal is het bij renovatie ook noodzakelijk voor de isolatie en energievereisten om het dak te vernieuwen of vervangen. Dit biedt ook de kans om voor modernere dakpannen te gaan of te kijken naar een ander alternatief: een rietendak. Rieten daken zijn unieker en kunnen een renoveerd huis een prachtige authentieke look geven. De hedendaagse rietdekker kan aan allerlei vragen voldoen en zorgt voor een rieten dak dat met vakmanschap is gebouwd. Ook in een modern kader wordt vaker voor een rieten dak gekozen, je kan er alle kanten mee uit.

https://www.rietwerk.nl

Related Posts

Eiken vloer

Goede bereikbaarheid met NuCall

Een antwoordservice op afstand!