Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Spelregels van de escape room

Elk spel die je speelt heeft zijn eigen spelregels, zo ook de escape room. Wie de regels van de escape room nog niet kennen volgt hier een korte uitleg. Bij een escape room worden deelnemers vrijwillig opgesloten in een kamer. Deze kamer zit vol met puzzels en verborgen elementen. Pas als je alle mysteries van de kamer hebt opgelost kan je uit de kamer ontsnappen. Klinkt niet moeilijk toch? Om het spel iets moeilijker te maken zit hier een tijdslimiet aan vast. Doorgaans heb je voor je ontsnapping 60 minuten.

Dit zijn de basisregels van de escape room. Daarnaast zijn er nog andere regels die per escape room anders kan zijn. Bijvoorbeeld de manier van hint vragen of het aantal hints die je mag vragen.

Gedragscodes in een escape room

Naast de “officiële” regels (hoewel dit dus per escape room kan verschillen) zijn er ook ongeschreven gedragsregels. Deze regels maken je escape ervaring plezieriger en helpen je bij het ontsnappen.

Kleineer je teamleden niet
Eén zo’n regel is dat je mensen niet moet kleineren. Toegegeven, het kan er soms heftig aan toe gaan in een escape room. Zeker als je vast zit met een puzzel kan de spanning een beetje oplopen. Het kan dan gebeuren dat je beetje geprikkeld raakt door je teamleden en hun gaat bekritiseren of zelfs kleineren. Dit komt de sfeer natuurlijk niet ten goede en kost bovendien kostbare tijd. Als je met je teamgenoten gaat discussieren, dan kan je niet meer helder nadenken en slinkt jullie ontsnappingskans naar nul.
En vergeet ook niet dat de escape room slechts een spel is. Je gaat naar een escape room om plezier te hebben met je vrienden, niet om ruzie te maken.

Meer escape room hints

Als je meer escape room hints wilt lezen om zo jullie ontsnappingskans en plezier te verhogen, ga dan naar www.xcapelogix.nl .

 

Related Posts

Hijwinkel.nl is dé plek voor een treklier

Een goede mantelzorgwoning kopen

Mediator nodig in Scherpenzeel?