Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Stappenplan verzenddoos verzenden

 

Gaat u binnenkort een verzenddoos verzenden en vraagt u zich af hoe dit precies in zijn werking gaat? Volg dan dit stappenplan en zorg dat uw verzenddoos in goede orde aankomt bij de ontvanger. U wilt natuurlijk niet dat uw zending in de handen van iemand anders valt of dat de zending helemaal nergens aankomt! Lees daarom dit stappenplan voordat u uw verzenddoos gaat versturen. Zo weet u zeker dat er niets fout gaat.

Juiste verzenddoos

Voor het versturen van uw product is het belangrijk dat u eerst opzoek gaat naar de juiste verzenddoos. Bij het zoeken naar de juiste verzenddoos houdt u rekening met het formaat verzenddoos en de kwaliteit die u nodig heeft. Wanneer het product dat u wilt verzenden goed beschermt moet worden, kan het verstandig zijn om ook opvulmateriaal aan te schaffen. Voorbeelden van opvulmateriaal zijn luchtkussenfolie en schuimkorrels. Verzenddozen zijn online te verkrijgen, maar ook in het postkantoor bij u in de buurt.

Frankeer uw verzenddoos

Wanneer u de juiste verzenddoos heeft gevonden, zal u uw pakket moeten frankeren. Frankeren is niets meer dan het aanmelden van uw zending bij uw postbedrijf en het maken van een zegel waarop staat waar het pakket naartoe moet. Tegenwoordig kan dit online, maar wanneer u dit liever laat doen in de winkel, kunt u terecht bij elk PostNL kantoor bij u in de buurt.

Wanneer u uw zending verzekerd wilt opsturen kunt u een pakketzegel bij uw zending kopen. Met een aangetekend pakketzegel heeft u recht op een schadevergoeding van €500,- en met een verzekerservice pakketzegel heeft u recht op een schadevergoeding tot €5.500,-. Bij het versturen van producten met een hoge waarde raden wij aan om uw verzenddoos te frankeren met een pakketzegel.

Breng uw pakket naar een postkantoor

De laatste stap: breng uw pakket weg naar het postkantoor bij u in de buurt. Vervolgens krijgt u een Track & Trace code waarmee de ontvanger (en u) de zending op de voet kunnen volgen.

Als u dit stappenplan volgt, moet het helemaal goed komen met het verzenden van uw verzenddoos!

 

Related Posts

Hijwinkel.nl is dé plek voor een treklier

Isolatieglas

Een leuke verjaardag dankzij het huren van een touringcar!