Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Uw dak isoleren: wat houdt het in?

Met de isolatienorm 2020 die steeds dichterbij komt willen veel mensen graag meer informatie over het isoleren van platte daken. Vaak horen dakwerkers van platte daken de vraag: ‘een plat dak isoleren, wat houdt dat eigenlijk in? En wat is de prijs ervan?’ Het is nooit verkeerd om te weten welke gevolgen het isoleren van uw plat dak voor u heeft. Ook is het goed om een correct beeld te vormen van het prijskaartje dat hieraan vasthangt.

Hoe wordt een plat dak geïsoleerd?

Meestal worden eerst de dakranden en andere losse onderdelen van het dak verwijderd door de experts. Daarna worden de opkanten verhoogd door het gebruik van balken. Als het dak is vrijgemaakt van stofresten en vuil, dan worden de isolatieplaten erop aangebracht. Het dak wordt daarna voorzien van een tap uit lood en twee extra lagen: een boven- en onderlaag. De afwerking bestaat uit het inslijpen van de muren en het plaatsen en inbranden van de dakranden.

Hoeveel kost het isoleren van een plat dak?

Een vraag die vaak gesteld wordt is ‘wat is de prijs om een plat dak te isoleren?’ Dit hangt af van enkele factoren, zoals de grootte van uw dak en eventuele schade die eraan berokkend is. Om echt een correct beeld te krijgen van het kostenplaatje dat de isolatie van een plat dak met zich meebrengt, kan u best terecht bij een expert. Dakwerkers van platte daken kunnen u helpen het budget voor de isolatie goed in te schatten. De prijs lijkt misschien hoog, maar houd zeker in gedachten dat u veel bespaart op uw verwarmingskosten alleen al. Met een geïsoleerd dak houdt u uw huis namelijk koel in de zomer en warm in de winter. Met andere woorden: het is zeker de moeite!

https://www.platdakexpert.be

Related Posts

Ik verlangde naar een ooglidcorrectie

Met ons bedrijf een goede grootformaat scanner gevonden

De rechten en plichten na een ongeluk