Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Valkuilen bij een ICT-infrastructuur

Valkuilen bij een ICT-infrastructuur

Een ICT-infrastructuur is essentieel binnen elke moderne organisatie. Bij het ontwerpen van de ICT-infrastructuur van een bedrijf, verloopt de planning vaak anders dan de praktijk. De ICT-infrastructuur is kostbaar en staat voor een langere periode ‘vast’, dus het is van belang dat het volledig in orde is. Bedrijven stappen steeds maar weer in bepaalde valkuilen bij het opzetten van een ICT-infrastructuur. Dit artikel licht deze valkuilen toe, zodat u deze  fout niet gaat maken!

Geen voorbereiding op een groei

De ICT-infrastructuur is in grote mate bepalend voor de mogelijke groei van een organisatie. In de inleiding van het artikel is al benadrukt dat een ICT-infrastructuur ‘vast’ ligt. Het is een langdradig en kostbaar proces om in een latere fase de ICT-infrastructuur aan te passen. Een bedrijf moet bij het maken van bepaalde keuzes binnen ICT-infrastructuur altijd rekening houden met een bepaalde groei van de organisatie. De werkelijke groei is vrijwel niet exact weer te geven, maar het is zeker mogelijk om een goede schatting te maken. Bekijk ook de mogelijkheden op het gebied van CDVI toegangscontrole.

Niet passend bij de organisatie

Soms kan een bepaalde ICT-infrastructuur op technisch gebied kloppen, maar past de oplossingniet bij de organisatie. Een goed product leveren is voor een ICT-leverancier uiteraard zeer belangrijk, maar het is nóg belangrijker dat het product daadwerkelijk bij de klant past. In werkelijkheid worden te veel  ICT-infrastructuren aangeboden die niet bij de klanten passen. Op dit gebied bezuinigen, kan het potentieel van de onderneming dwarszitten, terwijl het aanbieden van te veel opties de gebruiksvriendelijkheid kan hinderen.

Geen toekomstgerichtheid

De ICT-infrastructuur moet voor een groot deel op de toekomst gericht zijn. Nieuwe trends als: Big Data, Bring Your Own Device en Cloud Computing spelen tegenwoordig een belangrijke rol binnen ICT. De ICT-infrastructuur moet hiervoor ingericht zijn, om optimaal gebruik te maken van deze nieuwe trends. De voorbereiding op een groei, passendheid van de organisatie en toekomstgerichtheid zijn van belang voor de ICT-infrastructuur. Een bedrijf dat dit de ICT-infrastructuur uitstekend kan verzorgen is ADTS. U kunt ten alle tijden contact opnemen met ADTS, om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

https://www.adts.nl/

Related Posts

Een lichtplan: de basis van sfeervolle verlichting

iPhone scherm reparatie Groningen

Achteruitrijcamera op de boot