Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Veilig drinkwater met breaktanks

U kunt voor veilig drinkwater zorgen met breaktanks. Door de waterstroming door de leidingen op een verantwoorde wijze te beheersen met breaktanks kunt u zorgen voor schoon en veilig kraanwater dat dagelijks gebruikt kan worden. Door een reservoir tussen de watermeter en aftappunten in het huis te plaatsen kan men voorkomen dat er vervuild water terugstroomt en dat het kostbare drinkwater verontreinigd wordt. De opslagputten die hiervoor gebruikt worden heten ook wel disconnectietanks, onderbrekingstanks, of breektanks.

Voor een woning is het absoluut noodzakelijk om een breaktank te laten installeren op een punt waar het de veiligheid van de watervoorziening kan garanderen. En anders is het wel verplicht in overeenstemming met EN1717, categorie 5 water. Daarmee kan men op een adequate wijze voorkomen dat vervuiling in de waterleidingen gaat zitten vanwege de terugstroming van afvalwater. Door dit vroegtijdig op te vangen kan men zodoende het kostbare en reeds gefilterde kraanwater besparen. Neem daarom een breaktank en houd uw drinkwater veilig.

Breaktanks en andere middelen

Wil men een huis optimaal voorziening voor veilig en schoon water? Dan kan met breaktanks gebruiken in combinatie met andere middelen. Dit bij elkaar zorgt dat alles is beveiligt tegen vervuiling en dat er een hoop bespaard kan worden. Door naast breaktanks ook een regenwatertank met filter te koppelen aan de dakgoot, kan men een secundair leidingnet bouwen waarmee men de wc’s kan doortrekken, de tuin mee kan besproeien of de wasmachine kan laten draaien. Door kwalitatieve reservoirs aan te brengen die licht vervuild water kunnen omzetten naar bruikbaar leidingwater dat geschikt is voor huishoudelijke voorzieningen kan men flink besparen op het milieu en de kosten. Neem om die reden een breaktank en andere installaties.

Meer informatie van een specialist

Het is mogelijk om bij ons meer informatie te krijgen van een specialist over breaktanks. Tevens kunnen we andere installaties en middelen met u bespreken waarover u graag een advies wilt ontvangen. Wilt u dus zeker zijn over een beslissing omtrent breaktanks kom dan naar ons toe.

Related Posts

Waarom kiezen mensen voor externe opslag?

Opslagruimte nodig in Diemen?

Isolatieglas