Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Verzacht uw pollenallergie met een geschikte luchtreiniger

Een pollenallergie is nu niet bepaald fijn om te hebben, vaak krijg je namelijk veel niesbuien, je hebt tranende en rode ogen en je neus die werkt nu ook niet bepaald op en top in orde. Nu kun je hier allerlei medicijnen voor halen, maar het is veel makkelijker om natuurlijk gewoon de oorzaak aan te pakken. Zo hoef je niet meer iedere keer naar de dokter wanneer je last hebt van die pollen, het is gewoon veel makkelijker om voor zo’n oplossing te kiezen. Zo een oplossing is een luchtreiniger die pollen uit de binnenlucht filtert.

Een pollenallergie, ook wel hooikoorts genoemd

Iemand die last heeft van een pollenallergie, ook wel bekend als hooikoorts, is simpelweg iemand die allergisch is voor planten en dan om meer precies te zijn het stuifmeel hiervan. Vaak gaat het om stuifmeel van grassen, struiken en bomen.

Pollenallergie of hooikoorts heeft dus niets te maken met hooi of koorts. De naam ‘hooikoorts’ is afgeleid van de periode waarin de mensen het meest van al last hebben van pollen allergie: het hooi seizoen. Mensen met een allergie voor pollen krijgen het meest last tijdens het bloeiseizoen van planten, bomen en grassen. Vaak begint deze periode bij het begin van het jaar en eindigt het in de maand september. Hoe komt het dan dat sommige mensen last hebben van hooikoorts terwijl anderen nergens iets van merken?

Eerst en vooral is het belangrijk om te begrijpen dat pollenallergie een seizoensgebonden allergie is. Bij huisstofmijt is dit bijvoorbeeld niet het geval, deze allergenen heb je altijd in uw binnenlucht zweven. Pollenallergie is een reactie van het afweersysteem van je lichaam. Het lichaam reageert op de stuifmeelstoffen (pollen) die worden ingeademd door neus en mond. Hier zijn de symptomen van een pollenallergie: Gezwollen ogen, tranende ogen, loopneus, verstopping van de holtes van de oren, kriebelhoest, rode ogen met een branderig gevoel, jeukende neus, vervelende niesbuien, ontstaan van etterige substantie in de ogen (pus), hoofdpijn, vermoeidheid, astma, en eczeem.

Pollenallergie is dus een seizoensgebonden probleem. Je kan het oplossen op allerlei manieren: Behandeling met corticosteroïden, behandeling met cromonen, behandeling met antihistaminica, immunotherapie (allergievaccinatie), enzovoort.

Maar de lucht zuiveren is nog een veel betere oplossing. Binnenshuis kan je zorgen voor een schone binnenlucht zonder pollen! Je zou er dus moeten voor zorgen dat de pollen die in de lucht zweven uit het huis en de binnenlucht worden gehaald. Dit kan door een luchtreiniger te kopen die de lucht filtert en ontdoet van deze pollen. Zo zorg je ervoor dat de binnenlucht die je inademt helemaal schoon en pollenvrij is.

Bezoek voor meer info en een vrijblijvend advies op maat de volgende pagina over luchtzuiveringstoestellen tegen pollenallergie.

https://www.luchtreinigeradvies.com/luchtreiniger-kopen-ultieme-gids/

Related Posts

Mediator nodig in Scherpenzeel?

Een houten picknicktafel om van te genieten

Met ons bedrijf een goede grootformaat scanner gevonden