Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Waarom u nu moet beginnen met back-ups maken

‘Dat zou ik nou echt eens moeten doen,’ denkt u misschien als u iets hoort over back-ups maken. We weten allemaal dat het belangrijk is maar toch maakt een groot deel van de Nederlanders niet regelmatig back-ups. Eigenlijk is dat heel logisch. Het is namelijk een klusje dat nooit echt urgent wordt, totdat het te laat is. Bovendien is het saai om uit te zoeken en heeft u er ook helemaal geen lol van. De opgeslagen bestanden zijn immers alleen maar ter naslag.

Als u niet regelmatig back-ups maakt, dan schaart u zich bij een grote groep mensen, bij wie, als er ook maar iets met de computer gebeurt, gelijk een hoop problemen kunnen ontstaan. Dat weet u natuurlijk wel, en het geeft u wellicht ook een ongemakkelijk gevoel. Laten we eens naar een paar voorbeelden kijken.

Uw harde schijf kan defect raken.

Harde schijven zijn onderhevig aan slijtage en raken met enige regelmaat defect. Een computer reparatie bedrijf kan deze niet repareren, alleen vervangen en uw data zo goed mogelijk proberen terug te halen. Voor een gewone harde schijf kunt u ervan uitgaan dat deze ongeveer drie tot vijf jaar mee kan gaan. Het is echter ook mogelijk dat er eerder defecten aan ontstaan. Als uw computer trager wordt, vaker blijft hangen en foutmeldingen gaat geven, is dit vaak teken dat de harde schijf defect aan het raken is.

Ransomware kan uw computer infecteren

Sommige virussen versleutelen uw data en vragen vervolgens geld om de data weer vrij te krijgen. Deze virussen worden ransomware genoemd, omdat ze uw data als het ware gegijzeld houden. In sommige gevallen krijgt u uw geld terug als u betaalt, in andere gevallen wordt er gewoon weer opnieuw om geld gevraagd.

Uw computer kan gestolen worden of kwijtraken

Ingebroken en uw iMac gejat? Uw laptop in de trein laten liggen? Uw computer kwijtraken is een ramp maar wat is voor u eigenlijk het ergste? Het verlies van de computer of het verlies van de data? Waarschijnlijk zal die ramp een stuk minder groot zijn als u een recente back-up heeft.

De schade die deze situaties veroorzaken had heel eenvoudig kunnen worden ingeperkt door het regelmatig maken van back-ups. Stelt u zich eens voor dat u, zonder dat u er moeite voor doet, altijd een recente back-up heeft. Als uw harde schijf kapot gaat, laat u gewoon een nieuwe plaatsen of u koopt een nieuwe computer. Geïnfecteerd met een virus? Gewoon de schijf formatteren en opnieuw installeren. En als de computer verdwijnt krijgt u wellicht nog iets terug van de verzekering, en gaat u gewoon op zoek naar een nieuwe.

Stelt u zich voor: geen stress om verloren kinderfoto’s, belangrijke documenten, programma’s of wachtwoorden. Alles staat gewoon voor u klaar zoals u het de laatste keer had achtergelaten. En het goede nieuws? Het is helemaal niet moeilijk om te doen.

Automatische back-ups instellen

Zowel Mac als Windows hebben automatische back-up programma. Bij Mac is dat Time Machine, bij Windows is dat Bestandsgeschiedenis. U heeft een externe harde schijf of andere datadrager nodig die groot genoeg is. Deze sluit u aan op uw computer en u stelt de back-ups in. Het is mogelijk om het hele systeem te back-uppen of alleen maar uw bestanden. Het programma werkt elk uur de back-up bij en u heeft nooit meer dan een uur dataverlies. Hulp nodig? Schakel iMac reparatie Amsterdam in.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/imac-reparatie-amsterdam/

Related Posts

De rechten en plichten na een ongeluk

rijlessen bij rijschool Rijswijk

Een goede prijs/kwaliteit verhouding bij deze schilder in Wijchen