Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Begin van de achteruitrijcamera

Vandaag de dag worden bijna alle auto’s voorzien van een achteruirijcamera, om de veiligheid te vergroten. Dit komt nauurlijk door de snelgroeiende technologiën die het mogelijk maken om steeds betere apparatuur te maken. De vraag is alleen waar begon dit allemaal mee? Je kunt je niet voor stellen dat ze 50 jaar geleden al gebruik maakte van een achteruitrijcamera, want toen waren en niet eens computers. Het zal je verbazen hoe lang de achteruitrijcamera al bestaat en dat wordt in dit artikel besproken.

introductie

In 1956 werd voor het eerst kennis gemaakt met de achteruitrijcamera. Op de General Motors Motorama werd de conceptcar de Buick Centurion geïntroduceerd. Dit was een auto die nog niet op de markt was, maar wel de beschikking had over een achteruitrij camera. Het gebruik was echter niet zo efficiënt en had weinig toevoeging. De camera stuurde zwakke beelden door van de achteraanzicht van de auto in plaats van de achteruitrijspiegel. Wel was het beeldscherm in het dashboard geplaatst. In die tijd was de technologie nog niet zo belangrijk als nu en werd het niet echt doorgezet. Later volgde nog een conceptauto in 1972 van Volvo die de auto speciaal had geïntroduceerd als een “safety car”, genaamd  1972 Volvo Experimental Safety Car (VESC), maar in het echt vervolgmodel werd de camera niet geplaatst.

Pas in 1991 werd de eerste productie auto met achteruitrijcamera geïntroduceerd. Dit was de Toyota Soarer Limited, die alleen in Japan beschikbaar was in tegenstelling tot de Amerikaanse concurrent de Lexus SC. Op de achterspoiler werd de camera geplaatst met een kleuren beeldscherm in het dashboard. Toch is het gerbuik van deze camera in 1997 stopgezet. Pas in 2000 werd er in New York in een dure variant van een Nissan weer gebruik gemaakt van een achteruitrijcamera. Deze keer werd de auto met achteruitrijcamera te koop buiten Japan en Noord-Amerika in 2002 toen de auto officieel beschikbaar was.

Around View

In 2007 werd de 360 graden camera op de Infinity EX35 geintroduceerd die in 2008 zou uitkomen. Hierna volgde concurrenten snel en toen is de technologie snel gegaan. Tegenwoordig zijn de camera’s van hoge kwaliteit en kan er zelf in 3d beelden worden worden weergeven. Ook word er in bestelwagens of vrachtwagen gebruik gemaakt van draadloze achteruitrijcamera’s

https://www.vanzwitserland.nl/